Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
newsletter
Δέκατα [6/9/2005]
Ημερομηνία: 06-09-2005

Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Δέκατα [6/9/2005]
Ενημέρωση: 17-09-2013 16:37 - Μέγεθος: 122.58 KB

ΚΟΜΑΡΕΣ

-“Αυτοί οι στίχοι ίσως και να ‘ναι οι τελευταίοι...”.
Θλιμμένο καλοκαίρι. Έφυγε ο Μανώλης Αναγνωστάκης.

-Κανένας του Υπερ-υπουργείου Πολιτισμού στη κηδεία του. Καλύτερα.

-Αλλά και ο Αλαβάνος βρήκε την ευκαιρία! Μίλησε για τον ποιητή και τη σχέση του με την ανανέωση του αριστερού κινήματος. Έλα παππού μου να σου δείξω τα αμπέλια σου.

-Ο Τατούλης ζήλεψε τον Αβραμόπουλο. Πήγε στις Κάννες και κάλεσε τους ξένους σκηνοθέτες να ‘ρθουν να γυρίσουν έργα στο Ελλάντα. Προβλέπω συνωστισμό.

-Και με το φεστιβάλ Κινηματογράφου φέτος τι γίνεται; Χα… Προβλέπεται αναβαθμισμένο! Χα…“Ανοίξαμε με καινούρια διεύθυνση”. Χα…

-Πληθαίνουν τα μυθιστορήματα, λευκώματα, αναμνήσεις με θέμα τον ελληνισμό της  Μικράς Ασίας. Αυτή η πληθώρα και η επιτυχία των εκδόσεων κάτι δείχνει. Ξαναγράφεται η ιστορία από κάτω. Ανάλογα βιβλία εκδίδονται στην αντίπερα όχθη. Ένας κίνδυνος ελλοχεύει, να μπουχτίσουμε στα σίριαλ και τις σαπουνόπερες. Ηδη συμβαίνει. Ότι χειρότερο!

-Τι γίνεται με τα φετινά κρατικά βραβεία λογοτεχνίας; Τίποτα. Η επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει ούτε μια φορά. Νέες προτάσεις εμφανίστηκαν για αλλαγή του νόμου που οδηγούν μαθηματικά στο τίποτα.

-Οι κομάρες θέλοντας να συνεισφέρουν στο θεσμό προτείνουν την επιλογή και βράβευση να την κάνει μόνος του ο υπερ-υφυπουργός κ. Τατούλης. Αυτός ξέρει. Θυμηθείτε τη θέση του για το “Ζικ-ζακ στις πορτοκαλιές” της Έρσης Σωτηροπούλου.   

-Ωραίος ο Κούκος στο Ηρώδειο. Μπορεί να μην έφερε την Άνοιξη, αλλά απέδειξε ότι υπάρχουν και άλλοι συνθέτες στον τόπο εκτός από τους γνωστούς-γνωστούς.

-Αλήθεια πόσοι ξένοι παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών; Θα είχε ενδιαφέρον μια τέτοια στατιστική. Όχι τίποτα άλλο, αλλά να δούμε πόσο σημαντικό είναι σε σχέση με τα άλλα Φεστιβάλ της Ευρώπης.

-Ποιος είπε ότι το Υπερ-υπουργείο Πολιτισμού δεν ενισχύει τους καλλιτέχνες; Αναλαμβάνει τις κηδείες τους. “Δημόσια δαπάνη”!!!

  Τεταρτιαίος


Ενημερώθηκε: 10-09-2013 16:52

Επιστροφή