Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
newsletter
Η Κυβέρνηση της Ν.Δ.
Ημερομηνία: 16-09-2013

Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Η Κυβέρνηση της Ν.Δ.
Ενημέρωση: 16-09-2013 17:08 - Μέγεθος: 78.06 KB

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω από μεγάλα λόγια και ψεύτικες εξαγγελίες. Η αυταρχική και αντιλαϊκή της πολιτική καθημερινά γίνεται βίωμα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και ιδιαίτερα στα λαϊκά στρώματα με απρόβλεπτες συνέπειες για τους εργαζόμενους και την κοινωνική συνοχή.
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ολομέτωπη επίθεση της Κυβέρνησης με στόχο την κατάργηση του κοινωνικού κράτους και στο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας αφού απέτυχαν παταγωδώς στην οικονομική τους πολιτική. Θύματα αυτής της κατάστασης οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι αφού αυτοί θα πληρώσουν το μάρμαρο.
Καθημερινά κλείνουν εργοστάσια και χιλιάδες εργαζόμενοι, ύστερα από 20 και 30 χρόνια, βρίσκονται στο δρόμο. Η ανεργία συνεχώς μεγαλώνει και τα όποια τρυκ δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα. Οι αλλαγές στο ωράριο των καταστημάτων οδηγούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο κλείσιμο. Τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων απειλούνται με τις «νέες» εργασιακές σχέσεις που παράνομα επιβάλουν τα πολυκαταστήματα και οι πολυεθνικές.
Η Κυβέρνηση παρακολουθεί αυτή την κατάσταση ενθαρρύνοντας την αυθαίρετη προσαρμογή που θέλουν οι εργοδότες, αφού ο τελικός στόχος είναι η πλήρης ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος.
Η καθημερινή διαβίωση του πολίτη γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη. Η ακρίβεια χτυπάει το εισόδημα των εργαζομένων και η Κυβέρνηση αδυνατεί να ελέγξει την κερδοσκοπία που γίνεται πλέον θεσμός στην αγορά. Η οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο και έρχονται και άλλα δυσάρεστα. Το ίδιο συμβαίνει παντού. Στην παιδεία, στην υγεία, στον πολιτισμό.
Η άλωση του κράτους και το βόλεμα των γαλάζιων παιδιών αποτελεί το μόνο μέλημα των κυβερνώντων. Αδιαφορούν στη γενική κατακραυγή προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους.
Η υποβάθμιση του ΑΣΕΠ και η προκλητική συμπεριφορά τους, με τη θεσμοθέτηση του ρουσφετιού με την περιβόητη συνέντευξη, προσβάλει βάναυσα το κοινό αίσθημα προκαλώντας τους άνεργους που κάνουν ουρές στα γραφεία του ΟΑΕΔ.
Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι καθημερινά να αποκαλύπτει αυτήν την πολιτική. Να βρίσκεται δίπλα στον εργαζόμενο και στον άνεργο αλλά και να προτείνει τις δικές του θέσεις και προτάσεις. Γι’ αυτό η λειτουργία μας πρέπει να είναι ουσιαστική και αποτελεσματική.
Σε κάθε περιοχή έχουμε ευθύνη να καταγράψουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και να τα αναδείξουμε. Στην αγορά, στα σχολεία, στη δημόσια διοίκηση, παντού.
Η συνεργασία με τον Τομέα Επικοινωνίας και τους άλλους τομείς του κινήματος είναι απαραίτητη για την πιο ουσιαστική και αποτελεσματική λειτουργία μας. Σκοπός μας τα θέματα της περιοχής με ευρύτερο αλλά και τοπικό ενδιαφέρον να φτάνουν στη Βουλή μέσα από τη διαδικασία του Κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ακόμη μέσα από δικές μας πρωτοβουλίες αλλά και των ίδιων των πολιτών και των φορέων να προβάλλονται στα κεντρικά μέσα ενημέρωσης (εφημερίδες, Ραδιόφωνα, τηλεοράσεις) τεκμηριωμένα και στη σωστή πολιτική τους διάσταση.
Η συνεργασία με τους φορείς, Δήμους, επιμελητήρια, συλλόγους, συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι κάτι που επιζητούμε και θέλουμε να υπάρχει πάνω σε σταθερές βάσεις.
Η συμμετοχή των πολιτών σ’ αυτή τη διαδικασία είναι αναγκαία. Αφήνοντας πίσω την όποια παθογένεια και τα λάθη που κάναμε στο παρελθόν αναζητούμε νέες σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες στο νέο ξεκίνημά μας.
Θα καταγράψουμε όλα τα μέσα ενημέρωσης που δραστηριοποιούνται στον τομέα ευθύνης μας (ραδιόφωνα, εφημερίδες, κλπ) και θα επιδιώξουμε την πιο σωστή συνεργασία μαζί τους. Η διοργάνωση ημερίδων, εκδηλώσεων, ακόμα και τοπικών ή διαδημοτικών παραστάσεων για θέματα που αφορούν τους πολίτες πρέπει να μας απασχολήσουν και να πραγματοποιηθούν το συντομότερο.
Η συμμετοχική δημοκρατία θέλει τέτοιες πρωτοβουλίες και η συγκυρία ευνοεί γι’ αυτές.
Η οργάνωσή μας πρέπει ν’ ανοιχτεί και ν’ αποκτήσει αντανακλαστικά τέτοια ούτως ώστε να βρίσκεται μπροστά στις εξελίξεις.
Με καθαρό και έντιμο λόγο να απευθυνθεί στις εθελοντικές οργανώσεις, σε επιστημονικούς φορείς, σε πολιτιστικούς συλλόγους και να σταθεί δίπλα τους χωρίς ηγεμονισμούς και την όποια διάθεση κομματικής εκμετάλλευσης. Να δημιουργήσουμε νέες σχέσεις, κάτι που επιζητούν και οι ίδιοι, πάνω σε μια νέα σύγχρονη πολιτική αντίληψη.                        



Ενημερώθηκε: 02-09-2013 15:00

Επιστροφή