Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
newsletter
Άρθρο του Δ. Μητρόπουλου για τον Τηλέμαχο Χυτήρη
Ημερομηνία: 20-01-2005

Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Άρθρο του Δ. Μητρόπουλου για τον Τηλέμαχο Χυτήρη
Ενημέρωση: 16-09-2013 17:06 - Μέγεθος: 74.85 KB

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ δεν υπάρχει πολυτιμότερο εφόδιο από την εμπειρία. Όποιος κινείται στη δημόσια ζωή πρέπει να γνωρίζει τα περάσματα και τα ξέφωτα, τους ποταμούς και τα ναρκοπέδια, ώστε να ξέρει που πατάει.

Ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ Χυτήρης είχε ανέκαθεν ελαφρό πάτημα. Και έχει βέβαια μεγάλη πείρα, ως επιστήθιος συνεργάτης δύο προέδρων – του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη. Η πολιτική αντοχή του είναι αξιοσημείωτη, ιδίως αν αναλογισθεί κανείς ότι δεν κινείται πίσω από την κουρτίνα, αλλά έχει διατελέσει εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σε πολλές και δύσκολες φάσεις την τελευταία δεκαπενταετία. Ωστόσο, η επαφή του με την κοινή γνώμη δεν τον έχει φθείρει. Μάλλον τον έχει ενδυναμώσει, όπως φαίνεται και από τη σταθερή και άνετη επανεκλογή του στη Β΄ Αθηνών.

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ για τον βασικό μέτοχο είναι από μόνο του ένα ναρκοπέδιο. Ο Χυτήρης, που έχει περάσει και ξαναπεράσει από το Υπουργείο Τύπου, ξέρει καλά το ιδιοκτησιακό πεδίο των ΜΜΕ και τις κακοτοπιές του. Εξ ου και ανέλαβε εισηγητής του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. Συγχρόνως, ανέλαβε να υλοποιήσει μια γραμμή που θυμίζει ζιγκ-ζαγκ. Δηλαδή, να πάει μεν κόντρα στο νομοσχέδιο, όχι όμως με τρόπο που να εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ ως απολογητή της «διαπλοκής». Να δείξει δηλαδή ότι η Ν.Δ. έχει φτιάξει ένα νόμο που να δημιουργήσει βασικό πρόβλημα σε κάποιους επιχειρηματίες, αφήνοντας, με διάφορα νομικά τεχνάσματα, ανενόχλητους κάποιους άλλους.

Ο ΧΥΤΗΡΗΣ έχει σταθερή αντι- Δεξιά γραμμή, όπως φάνηκε και στο θέμα του μετόχου. Παρ΄ όλα αυτά, όπως επισημαίνει ένας αναγνώστής του στο πράσινο ψηφοδέλτιο της Β΄ Αθηνών, «δεν πολώνει». ΄Ισως γιατί εκφράζεται με ήπιο τρόπο. Ομολογουμένως, το στυλ του θυμίζει λίγο εκείνη την ατάκα του μποξέρ Μοχάμεντ ΄Αλι: «Πρέπει να πετάς σαν πεταλούδα, αλλά να κεντρίζεις σαν σφήκα».
 


Ενημερώθηκε: 02-09-2013 15:17

Επιστροφή