Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
newsletter
Η απόφαση
Ημερομηνία: 16-09-2013

Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Η απόφαση
Ενημέρωση: 16-09-2013 16:56 - Μέγεθος: 75.53 KB

Η απόφαση ελήφθει και είναι η ορθή. Δύσκολη μα αναγκαία για τη χώρα. Θα ακουστούν πολλά, θα γραφούν περισσότερα, με κίνδυνο να χαθεί η ουσία και να μη γίνει κατανοητό το πρόβλημα. Τα ψέματα έχουν προ πολλού τελειώσει. Η εικονική πραγματικότητα χάνεται και στη θέση της ανατέλλει η πραγματικότητα.
Δεν είναι η ώρα της μίζερης αντιπαράθεσης, των σεναρίων τρόμου, του φόβου. Δεν κυνηγάμε τη σκιά μας.
Είναι η ώρα του ορθού λόγου, της αυτοπεποίθησης, της αξιοπρέπειας. Με μια λέξη, της αλήθειας. Φτάσαμε στο μη παρέκει. Στο μη παρέκει, η χρεωκοπία, η διάλυση, ο εξευτελισμός της χώρας. Από δω και πέρα η έντιμη λύση, η αξιοπρέπεια, ο ανοιχτός ορίζοντας, η ανάδειξη της αξίας της δημοκρατικής μας λειτουργίας. Η θεσμική θωράκιση της πολιτείας και η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη τα όπλα μας.
Έχει δρόμο μπροστά αλλά έχει και κανόνες. Ο καθένας πρέπει να κρίνει αφού σταθμίσει τα πράγματα. Η προσπάθεια θα είναι επίπονη. Θα εργαστούμε σκληρά, με συνέπεια, όχι γιατί μας το επιβάλλουν άλλοι, αλλά για να σωθεί η χώρα. Εμείς επιλέξαμε αυτό το δρόμο γιατί άλλος δεν υπήρχε. Εκ των υστέρων δε νοείται εύκολη κριτική. Όποιος έχει να καταθέσει κάτι διαφορετικό ας το πει τώρα για να μην επαναληφθεί  το "ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω". Ο καθένας και οι ευθύνες του. Εμείς από σήμερα στη δουλειά ξεκινάμε με συνέπεια, με δικαιοσύνη, μια πορεία που πιστεύουμε ότι θα καταλήξει  στην έξοδο από την κρίση. Οι πολίτες το διαισθάνονται, το νιώθουν, το καταλαβαίνουν και για δικό τους πρόβλημα. Θέλουν δίκαιη λύση, δημοκρατικό επιμερισμό των βαρών αλλά και ένα νέο όραμα για την πατρίδα. Να καταλάβουν ότι οι θυσίες τους θα αποδώσουν. Δεν έχουν αυταπάτες, δεν πείθονται με τις εύκολες λύσεις. Θέλουν αποτέλεσμα.
Ο πρωθυπουργός έκανε το χρέος του. Η δημοκρατική παράταξη για άλλη μια φορά καλείται "να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά". Με την ιστορική αυτή απόφαση πάμε συντεταγμένα, με όραμα τη διάσωση και την αναγέννηση της χώρας.  Δεν πάμε "ξυπόλυτοι στ'  αγκάθια". Γνωρίζουμε τους κανόνες, τις διεθνείς συμβάσεις, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας. Η αλληλεγγύη αλλά και τεχνογνωσία του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης είναι για μας σύμμαχοι σ΄αυτή τη δύσκολή περίοδο. Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι και η επιτυχία αυτής της προσπάθειας στα χέρια μας. Πήραμε την ορθή απόφαση. Και για όσους δεν ακολουθήσουν και θα επικρίνουν εσαεί, "Αυτή η ορθότης, πιθανόν είν' η αιτία της μομφής".


Ενημερώθηκε: 03-09-2013 13:11

Επιστροφή