Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
newsletter
Συνέντευξη στην εφημερίδα «Εξπρές»
Ημερομηνία: 16-02-2006

Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Συνέντευξη στην εφημερίδα «Εξπρές»
Ενημέρωση: 16-09-2013 16:31 - Μέγεθος: 124.56 KB

1. Τι αλλάζει με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης;

Το μόνο που δεν αλλάζει είναι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, που παραμένει η ίδια, πολιτική λιτότητας και των λεγόμενων μεταρρυθμίσεων. Η «ήπια προσαρμογή» του κ. Αλογοσκούφη συνεχίζεται. Οι πολίτες δεν έχουν να περιμένουν κάτι διαφορετικό όσον αφορά το εισόδημά τους, την ανεργία, την ακρίβεια. Η κοινωνική συνοχή με τις αντεργατικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης είναι σίγουρο ότι διαρρηγνύεται, πράγμα που θα δυσκολέψει την ανάπτυξη που έχει ανάγκη ο τόπος και τη σύγκλιση της Ελλάδας με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Κι αυτό, διότι πρώτη προϋπόθεση γι’ αυτά είναι η κοινωνική ειρήνη.

2. Τι σηματοδοτεί η είσοδος της κ. Ντόρας Μπακογιάννη στην κυβέρνηση;

Η κ. Μπακογιάννη δεν είναι απλώς ένα στέλεχος της Ν.Δ., είναι ένα σύστημα. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον η κατ’ εμέ συγκυβέρνηση που προκύπτει από την είσοδό της στο υπουργείο Εξωτερικών. Είναι γνωστό ότι οι απόψεις της για την εξωτερική πολιτική είναι τελείως διαφορετικές από αυτές του προκατόχου της, κ. Μολυβιάτη. Εναπόκειται να δούμε ποιες είναι οι θέσεις του κ. Καραμναλή, καθώς είναι προφανές ότι δεν μπορεί να είναι μόνο θεατής. Το Κυπριακό και το Μακεδονικό περιμένουν.
   
3. Το ΠΑΣΟΚ μιλά για συγκάλυψη στην υπόθεση των υποκλοπών. Θεωρείτε ότι η κυβέρνηση έχει τέτοια πρόθεση;

Κανένα από τα πολλά και μεγάλα ερωτηματικά στο θέμα των υποκλοπών δεν έχει απαντηθεί ακόμη. Η μετάταξή του κ. Βουλγαράκη από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης στο Πολιτισμού ενισχύει ακόμη περισσότερο αυτά τα ερωτηματικά. Η συγκάλυψη είναι προφανής. Η χθεσινή, καθυστερημένη επί 11 μήνες, εμφάνιση του πρωθυπουργού κανέναν δεν έπεισε. Το θέμα παραμένει μεγάλο και ανοικτό, ενώ οι εντυπώσεις από τον ανασχηματισμό θα είναι πρόσκαιρες. Οι πολίτες ενστικτωδώς γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν θα δώσει απαντήσεις στο επίμαχο θέμα των υποκλοπών, αλλά πλέον γνωρίζουν τους ατυχείς και ανεύθυνους χειρισμούς της, που εξέθεσαν τη χώρα και ως εκ τούτου δικαιούνται να υποπτεύονται πολλά και να μην έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, η οποία διαφημίζει διαφάνεια και πραγματοποιεί συσκότιση…


Ενημερώθηκε: 05-09-2013 13:54

Επιστροφή